LionsArt: Samen de wereld een beetje mooier maken

Het idee is om een platform te creëren waar je T-shirts en kleding kunt kopen van (lokale) kunstenaars, artiesten, designers en ontwerpers. Een gedeelte van de winst van het shirt wordt gedoneerd aan de maker. In principe kan iedereen met een goed ontwerp of idee zich aanmelden, zijn eigen kledinglijn starten en vervolgens gaan verkopen via Lionsart. Daarnaast bieden we ook ruimte voor bands en cafés om hun merchandise te verkopen. 

 

Bij LionsArt geven we om onze planeet, het milieu en de gezondheid van mensen. We zijn ons bewust van de impact die de textielproductie kan hebben. We streven er voortdurend naar om onze productieprocessen te verbeteren en zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Doordat we printen on demand (DTG) zorgen we ervoor om geen overschot te hebben en alleen shirts en kleding maken die ook daadwerkelijk worden verkocht. Al deze t-shirts worden gedrukt met waterverdragen inkt, is gegarandeerd Oeko-Tex, voldoet aan de eisen van ecologische duurzaamheid en zijn vrij van schadelijke substanties.

Samenwerking met lokale kunstenaars

Vraag of bericht

Als je als kunstenaar, café of band mee wilt doen aan ons project vul dan onderstaande gegevens in of kom langs in de winkel.

Vul hier de uitkomst van de som in

Biologisch katoen

Bij de productie van biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van technieken en materialen die een lage impact hebben op het milieu. Zo wordt de katoen verbouwd zonder gebruik van pesticiden of kunstmest en gesponnen zonder toevoeging van chemicaliën. Het gewas wordt op natuurlijke wijze beschermd tegen nadelige insecten door bijvoorbeeld gebruik te maken van vlinders. Dit alles zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.